Geheel volgens het bouwbesluit

Gegarandeerde brandveiligheid volgens de regels in het Bouwbesluit, dat is wat wij voor u verzorgen. Ook nadat uw pand in gebruik genomen wordt. Zo zijn uw mensen (en dieren) maximaal veilig bij rook en brand. En beperkt u de schade aan uw gebouw.

Onze core business is het brandwerend mvaken van staalconstructies en doorvoeringen. Maar een optimaal brandveilig gebouw houdt meer in dan dat. En daarom doen wij alles wat te maken heeft met brandwerendheid. Professioneel, kwalitatief en tegen een goede prijs.

Brandwerendheid beton opwaarderen

Beton kan knappen door de hitte van brand, met alle gevolgen van dien. Om te voldoen aan de bepalingen in het Bouwbesluit en uw pand maximaal brandveilig te maken, zorgen wij voor een opwaardering van de brandveiligheid van betonnen wanden en plafonds. Dat doen we met brandwerende coating en/of platen.

Hout brandwerend maken

Het opwaarderen van de brandwerendheid van houten vloeren tot 30 minuten zorgt voor een optimaal veilige route naar buiten en minimale schade aan uw gebouw. Met onze brandwerende coating garanderen wij dit.

Brandwerend opwaarderen deuren

Een compartiment veilig maken is inclusief de deuren. Wij monteren op hitte reagerende en opschuimende strips op basis van grafiet voor het brandwerend afdichten van naden, voegen, aansluitingen en openingen. Specifiek toepasbaar bij het brandwerend uitvoeren van deur- en glaskozijncombinaties. Al dan niet in combinatie van valdorpels en deurdrangers. Ook hierin volgen we het Bouwbesluit.

Brandwerend glas

Wat voor branddeuren geldt, geldt ook voor het glas in een compartiment. Brandwerend glas in wbdbo-wanden zorgt dat uw gebouw brandveilig is volgens het Bouwbesluit.

Montage brandkleppen

Om brand- en rookdoorslag te vertragen volgens het Bouwbesluit brengen wij brandkleppen aan in de luchtkanalen van uw gebouw.

Periodiek onderhoud brandwerende oplossingen

De brandveiligheid wordt al snel minder doordat mensen werken in uw gebouw. Denk aan een extra kabel, die getrokken wordt, schade aan de wanden door ophangsystemen en meubels die ertegenaan stoten of een verbouwing. Allemaal zaken, waarmee de brandwerendheid ongedaan gemaakt wordt als u daar niet op let. Uw pand voldoet niet langer aan de eisen van het Bouwbesluit en uw mensen, inboedel en gebouw lopen onnodig risico. En u loopt kans op hoge kosten. Brand in een minder brandveilig gebouw heeft bovendien consequenties voor de voortgang van uw onderneming.

U kunt schade aan de brandveilige oplossingen nauwelijks voorkomen, maar er is een oplossing: jaarlijkse controle via een betaalbaar waarborgcontract. Hiermee verzekert u de veiligheid van uw mensen en het gebouw. En houdt u zich aan de zorgplicht en voorkomt gedoe met uw verzekeringsmaatschappij.

Contact

Zoekt u naar brandwerende oplossingen voor de staalconstructies en doorvoeringen in uw kantoorpand, hal of appartementencomplex? Brandwerende producten, die voldoen aan het Bouwbesluit?

Saber Brandveiligheid B.V. helpt u als installateur en aannemersbedrijf aan de juiste, economische producten. En zorgt voor de installatie, certificering, het logboek en/of prestatieverklaring.

U hebt er geen omkijken naar.

Is dat wat u zoekt? Neem dan direct contact met ons op.